맛있는 김밥

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작성자빙딱 조회 30회 작성일 2021-06-14 12:05:09 댓글 0

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참 쉬운 김밥만들기, 김밥 A~Z까지~! ㅣ 백종원의 쿠킹로그

#백종원 #김밥 #참쉬운김밥
Korean Sushi NO! This is Gimbap!
소풍 갈 때 대표 음식 김밥, 참 쉬운 김밥을 한번 집에서 만들어보세요!

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[ 스탠다드김밥 ]

[ 재료준비 ]

김 1팩
시금치 1단(350g)
달걀 10개
당근 1개
밥 600g
맛소금(밥 밑간 용) 1작은술(3g)
참기름(밥 밑간 용) 2큰술(12g)
맛소금 적당량
황설탕 적당량
참기름 적당량
식용유 적당량

- 단무지 절임 -
통 단무지 1팩
치자 단무지 1팩
반달 단무지 1팩
황설탕 2/3컵(100g)
양조식초 2/3컵(130g)
정수물 2/3컵(130g)

[ 재료준비 법 ]

1. 시금치는 뿌리를 제거한 후 프라이팬에 식용유를 두르고 맛소금을 뿌려 볶는다.
2. 당근은 채칼을 이용하여 채 썬다.
3. 식용유를 두른 프라이팬에 당근을 넣고 맛소금을 뿌려 볶아준다.
4. 달걀은 맛소금, 황설탕을 넣어 풀어준 후 프라이팬에 식용유를 두르고 부친다.
5. 밥에 맛소금, 참기름을 넣고 주걱을 이용하여 골고루 섞어준다.
6. 단무지 절임용 황설탕, 양조식초, 정수물을 큰 볼에 담아 설탕이 녹을 정도 까지 섞어준다.
7. 통 단무지는 두껍게 썰어 준비한다.
8. 섞어둔 절임 양념장에 단무지를 넣고 섞어 재워둔다.

[ 스탠다드김밥 만드는 법 ]

[ 재료 ]

김 1장
김밥용 밥 150g
시금치 2줄
당근채 적당량
달걀지단 1줄
게맛살 1줄
우엉조림 1줄
단무지 1줄
참기름 적당량

[ 만드는 법 ]

1. 김 위에 밥을 2/3 정도 얇게 깔아준다.
2. 밥 위에 시금치, 당근채, 달걀, 게맛살, 우엉조림, 단무지를 올리고 말아준다.
3. 말아진 김밥에 참기름을 바른 후 먹기 좋은 크기로 썰어 완성한다.
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[ 달걀프라이김밥 ]

[ 재료 ]

김 1장
김밥용 밥 150g
단무지 1줄
달걀 1개
식용유 적당량
참기름 적당량

[ 만드는 법 ]

1. 프라이팬에 식용유를 두르고 달걀을 깨트려 넣어준다.
2. 주걱을 이용하여 노른자를 터트린 후 맛소금을 뿌려 넓게 프라이한다.
3. 김 위에 밥을 얇게 깔아준 후 단무지, 달걀 프라이를 올려 말아준다.
4. 참기름을 바른 후 먹기 좋은 크기로 잘라 완성한다.
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[ 소시지김밥 ]

[ 재료 ]

김 1장
김밥용 밥 150g
단무지 1줄
게맛살 1줄
우엉조림 1줄
프랑크소시지 1개
식용유 적당량
참기름 적당량

[ 만드는 법 ]

1. 프랑크소시지는 1/2로 길게 잘라 준비한다.
2. 프라이팬에 식용유를 두른 후 소시지를 구워준다.
3. 김 위에 밥을 2/3 정도까지 얇게 깔아준 후 준비 한 재료를 올려 말아준다.
4. 참기름을 바른 후 먹기 좋은 크기로 잘라 완성한다.


[ Standard gimbap ]

[ Ingredients ]

1 Seaweed pack
1 bunch (350g) of Spinach
10 eggs
1 carrot
600g Rice
1 tsp (3g) Flavored salt (for seasoning rice)
2 tbsp (12g) Sesame oil (for seasoning rice)
Flavored salt
Brown sugar
Sesame oil
Cooking oil

- Pickled radish -
1 Pack whole pickled radish
1 Pack pickled radish with gardenia seeds
1 Pack Half-moon pickled radish
2/3 cup Brown sugar (100g)
2/3 cup Vinegar 2/3 (130g)
2/3 cup Water (130g)

[ Preparing ingredients ]

1. Remove the spinach roots, add oil to the pan, and cook the spinach with some flavoring salt.
2. Julienne the carrot into thin strips.
3. Coat the pan with oil and cook the julienned carrot with some flavoring salt.
4. Beat the eggs, add flavoring salt and brown sugar and mix thoroughly, add oil to the pan, and cook the egg mixture into thin sheets.
5. Add the flavoring salt and sesame oil to the rice and mix thoroughly with a paddle.
6. Add brown sugar, vinegar, and water in a big bowl and stir until the sugar is completely melted (for pickling the radish).
7. Cut the whole pickled radish into strips.
8. Place the radish strips into the mixture and let them stand.

[ Directions for making a basic gimbap ]

[ Ingredients ]

1 Seaweed sheet
150g Rice
2 Strands Spinach
Julienned carrot
1 strip Egg sheet
1 strip Crab stick
1 strip Braised burdock root
1 strip Pickled radish
Sesame oil

[ Directions ]

1. Spread the rice thinly to cover 2/3 of the seaweed.
2. Place spinach, julienned carrots, egg, crab stick, braised burdock root, and pickled radish on the rice, and then roll.
3. Coat the rolled gimbap with sesame oil to finish and cut into decent sizes.
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[ Fried egg gimbap ]

[ Ingredients ]

1 Seaweed sheet
150g Rice
1 Strip of pickled radish
1 egg
Cooking oil
Sesame oil

[ Directions ]

1. Crack the egg into the pan coated with oil.
2. Break the yolk with a paddle and season with flavoring salt.
3. Spread the rice thinly on the seaweed, place pickled radish and fried egg, and then roll.
4. Coat with sesame oil to finish and cut into decent sizes.
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[ Sausage Gimbap ]

[ Ingredients ]

1 Seaweed sheet
150g Rice
1 Strip of pickled radish
1 Crab stick
1 Strip of braised burdock root
1 Sausage
Cooking oil
Sesame oil

[ Directions ]

1. Slice the sausage in half lengthwise.
2. Add cooking oil to a heated pan and cook the sausage.
3. Spread the rice thinly over 2/3 of the seaweed, place other ingredients, and then roll.
4. Coat with sesame oil to finish and cut into decent sizes.



한식을 사랑하는 외국인분들을 위해 외국어 자막을 첨부하였습니다.
본 영상의 자막은 통합 언어 플랫폼 ‘플리토’와 함께 합니다.
Subtitles in foreign languages are provided for everyone who loves Korean food.
All subtitles are provided by an integrated language platform, Flitto.
https://www.flitto.com/business/video-translation
최성자 : 9
김정숙 : 좋아요
최금녀 : 김밥말기 좀 어렵네요 ^^
Hyesoo Park : 덕분에 용기를 얻고 너무 맛있게 잘 해먹었어요! 진짜 밥 간만 잘하니까 너무 맛있더라구요ㅎㅎ
SANGHUN OH : 김밥만들어보고싶죠재료순서대로하면좋죠

김밥을 더욱 맛있게 싸는 3가지 팁 [참 맛난 김밥만들기] Gimbap (rice roll)

김밥 맛있게 싸는법 확인하세요~

당근을 얇게 채썰어 볶고
꼬들 단무지를 사용하며
밥 양념을 잘하면
정말 맛있는 김밥을 만들 수 있습니다.

누구나 좋아하는 김밥이지만
몇가지 팁만 추가하면
더 맛있게 드실 수 있습니다.

--------------- 재 료 --------------
==김밥 12줄 만들기==
전기밥솥 6인분
김밥용김 12장
계란 6개

시금치 400g
꼬들 단무지
당근 3개
맛살 6개
맛소금
소금
참기름
설탕
식초
식용유

#김밥만들기#김밥#김밥밥양념
쩡이 : 꼬들단무지 새롭네요 ^^
Su-mi Kim : 채칼 정보 알고싶어요
추억추억 : 팔아도될듯
박카스 : 와~ 밥의 끝부분이 만나게 말아주는거 완전 꿀팁이네요~ 그동안 수없이 김밥을 말면서 전 그냥 대충 감으로 했던것 같은데 이 방법 깔끔하게 말아지고 넘 좋을것 같아요~ 내일 당장 해봐야겠어요~^^
The BO : 점심에 김밥 사무거야쥐~ 눈누난나~

We only cook if it's convenient, 10 simple and delicious kimbap dishes 편해야 해먹지, 간단하고 맛있는 김밥 요리 10가지

#easytocook #kimbap #kimbaprecipes #haegreendal


Everyone has a taste that they will never forget
Is it because it supported you throughout a tough time, or because it is cheap
What you need more than any consolation,
Is good food.


누구에게나 평생 잊지 못할 맛이 있나 봐요
힘든 시절을 지탱해 줘서 일까요, 값이 저렴해서 였을까요
그 어떤 위로의 말보다 필요한 건,
좋은 음식이었습니다.


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bgm
Minutes Into Days - Las Lunas
Beautiful Woman - Ramin
And Today Is Her Birthday - Clarke Russo
A Few Words - Martin Klem
Beauty In The Mundane - Bird Of Figment
Liu Eating : My comfort food is mixed indomie goreng and rice. Oh, I may buy nori to make indomie gimbap then.
Dodda : Such a beautiful video , please the name of the songs in this video
bonepeonies : I miss kimbap! I’ll have to make it myself; I love all these ideas I hadn’t thought of.
이성민 : 보는내내 힐링되는것 같아요~^^
주말이니 내일은 매콤한 땡초김밥이 땡기네요 ㅎㅎ
yeni non : I always wanted to make kimbab, but nori price was to expensive

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#맛있는 김밥

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